Project Profile

Title
Studio Apartment @ Oasis
Date
15-Jan-2013
Built Size
0
Country
Malaysia 
State
Selangor 
Area
Petaling 
Designer

Project

Studio Apartment @ Oasis

Recently we have just finished a project for a Studio Apartment in Oasis, Ara Damansara. Here, our main design focus was on the carpentry with some minor wet works.The original theme of the house is ‘Modern Contemporary’ having clean straight lines creating a sleek and elegant design with the main color theme of clean white, grey and black. However the few colors, black, grey and white, created a subdued and mellow ambiance, giving no particular focus whatsoever to any particular object, and hence a RED COUCH was added to lift the mood and give a point of focus to the space! On top of that, if you look harder, you can find little hints of red through out the spaces!!The original white wall and dark grey TV cabinet created a huge color contrast and to reduce that contrast, we painted the back wall a light grey to give a smoother transition between the colors. Now the living room has a feature wall! The TV cabinet was designed in a way that it is not one cabinet filled with drawers making it huge chunk. Instead it has voids, partitions and only parts of it are drawers creating a light atmosphere in this very small space.To give the space an added sense of visual spaciousness, making the small space look bigger, the feature wall of the dining area is the mirror. Mirrors would help extend the space visually, and is one of the best ways to make a small space look bigger and brighter! In further enhancing the luxurious and contemporary feel of the space, we advised the owner to buy items with a glossy and reflective finish. For example, the dining table is topped with tempered glass and the legs of the table are made of chrome plated steel giving off a reflective finish, complementing the mirror wall finish. The visual partition made of timber is used to divide the space between the entrance and the dining area. This provides a sense of perceived privacy to the owner as visitors enter the space, they first encounter a visual filter. Continuing the theme of modern contemporary, the bedroom carpentry is also designed to have straight sleek lines, not chunky, and thus creating a cosy elegant room. A quaint dressing table by the window to get the best lighting condition when applying make up.
 
 
 
 
 
 
 
 

Projects

The Canvas

10 photos

A Cafe

6 photos

Hotel Melaka Sentral

9 photos

The Engine Room , Bangsar South (The Canvas)

9 photos

Fusion Work

15 photos

Qeerad Office

11 photos

My Teksi HQ

8 photos

Groupon Malaysia – A funky,fun,dynamic office!

18 photos

Integricity Office SStwoMall

8 photos

Office At SStwo Mall

15 photos

Raw Office Design – Says.my

5 photos

Says.my – Office extension

10 photos

Condo at Tropicana – A Chic Approach To Home.

10 photos

Studio Apartment @ Oasis

8 photos

House in Bukit Raja

13 photos

House @ Petaling Jaya

14 photos

Denai Alam Terrace

7 photos

Ara Hill Condominium, Ara Damansara

11 photos